Wat doet NGS?

Het Nederlands Genootschap voor Sportmassage (NGS) is de leden-, branche- en examenorganisatie van en voor alle sport-, sportzorg- en wellnessmasseurs in Nederland.

Het Nederlands Genootschap voor Sportmassage (NGS) behartigt de beroepsbelangen van de sport-, sportzorg- en wellnessmasseurs in Nederland.  

Het NGS:

  • heeft profielen opgesteld zodat helder is aan welke vaardigheden de masseurs moeten voldoen.
  • neemt examens af. Aan de hand van de profielen heeft het NGS vastgesteld aan welke kwaliteitscriteria een NGS-masseur moet voldoen om te slagen voor het examen. 
  • het NGS geeft licenties uit die het bewijs zijn van de bekwaam- en bevoegdheid van de masseur. Om de licentie geldig te houden moet een sportmasseur zich blijven scholen. 


Om de licentie geldig te houden moet een masseur zich blijven scholen. Om er zeker van te zijn dat de NGS-masseur een diploma heeft behaald en zich via bijscholingen up-to-date houdt van de laatste trends en ontwikkelingen bezoek je een NGS-masseur.  


Of je nou een sportieve uitdaging aangaat of je gewoon eens heerlijk wilt ontspannen. De NGS-masseur helpt je daarbij! De sportmasseur is dé expert voor een vakkundige sportmassage voorafgaand en/of na afloop van een sportprestatie.

Voor meer informatie over NGS klik hier.

​