Zwangerschapsmassage

zwanger, baby, massage, zwangerschapmassage, ontspanning, bekken, bekkeninstabiliteit, rug pijn sportmasssage groninigen

 

Ontspanning voor moeder en kind!!

Wat een bijzondere tijd de zwangerschap. 
Je kindje groeit gestaagd, dit vergt van jou als aanstaande moeder lichamelijk veel. 
Je lichaam veranderd maakt meer bloed aan, de baarmoeder groeit en je baby wordt steeds iets zwaarder, hierdoor komt er ook meer belasting te liggen op je o.a. rug, bekken, voeten etc. 
 
Een zwangerschapsmassage is een ontspannende massage en kan bijdragen aan ontspanning en pijnverlichting tijdens de zwangerschap. 
 

Hoe gaan we aan de slag? 

Voor we gaan masseren is er eerst een overleg met u wat uw wensen zijn en eventuele klachten zijn. Zo kan ik als masseur de massage zo persoonlijk mogelijk maken aan uw wensen. Wel is het verstandig om eerst contact op te nemen met uw verloskundige om de klachten te bespreken. Zo kan zij/hij u adviseren of het wel of niet verstandig is om  een zwangerschapsmassage te ondergaan. 
 

Wat zijn voordelen van een zwangerschapsmassage? 

Grootste voordeel is dat het ontspanning bied tijdens de zwangerschap. 
Door de massage wordt uw huid en spieren goed losgemaakt, hierdoor wordt het immuunsysteem versterkt en gezondheid verbeterd. 
Doordat de massage minder cortisol (stresshormoon) aanmaakt zal u minder stress zult ervaren zal u beter kunnen slapen en groeit er een tevreden baby in u buik. 
 

Wat mag niet? 

Tijdens de eerste 3 maanden wordt massage afgeraden. Doordat tijdens de massage de afvalstoffen versneld wordt afgevoerd wordt het lichaam van binnen  schoongemaakt, dit kan schadelijke zijn voor je baby in de eerste 3 maanden. Na deze 3 maanden kan u rustig een massage boeken. 
Kruidenmassages en warmte massages worden afgeraden. 
 

Waar op letten? 

Invloed van de houding op de massage tafel is van belang.
Het fijnste is om op u zij te liggen met een kussen tussen de knieƫn en elle bogen.
 
Belangrijkste is dat u in gesprek blijft met de masseur. Zo kan deze de optimale persoonlijke massage geven. Wat vindt u wel en niet prettig.

Bent u zwanger en wilt u een massage bel/app mij voor de mogelijkheden.